Burns Kati blogja

Hanggalfest

Hanggalfest

A zenei massza sűrűjében

2018. március 25. - burns kati

Vasárnap reggel van, nagymosást csinálok a vödörben, miközben jobbkezem (aki állandó kísérőm és fotósom) ájultan alszik. Ez az egyetlen reggel, amikor pihenhet, hiszen itt  a szombat is munkanap.

Tegnap volt az első koncertünk... 

28947475_2030282740333608_3740383115065379705_o.jpg

Három próbanap előzte meg ezt a műsort. Három bengáli nyelvű dalt kellett ezalatt megtanulnom, és énekestársam, Sanjoy is bevállalt egy versszakot a Hejj pávából... Kicsit lámpalázasan, de nagyon lelkiismeretesen megoldotta, bizonyos mértékig tükröt tartva nekem is. Igaz, én rutinosabb vagyok az idegennyelvű éneklésben, ezt a fajta stresszt valamennyire megtanultam kezelni. A magyar népdalénekesekre, helyzetünkből adódóan amúgy is jellemző egy kulturális nyitottság, ami bennem az átlagnál jobban túlteng. De Sanjoy esetében már az is nagy szó, hogy az ő ötlete volt, hogy beszáll. Remélem, majd sikerül ezt is megmutatnom.

Ami ilyenkor számomra a kihívást jelenti, az a feladat sokrétűsége. Egy idegen nyelven (bár a bangla nem egészen idegen nekem, azért mégsem beszélem) dalokat megtanulni úgy, hogy a színpadon ne legyen a szemem egyfolytában a papíron. A dalok struktúráját megérteni, jó kiejtéssel énekelni a szöveget. Jó helyen belépni, időben felkapni a furulyát, és... eközben úgy csinálni, mintha az egész baromi könnyen menne :)

Időnként ezt sikerült megvalósítanom. 

Nem mondom, hogy lerágom a húsz körmömet az idegtől, hogy időben minden összeálljon, mert ez lehetetlen. De mire a színpadra állunk, addigra teljes lelki nyugalomban vagyok affelől, hogy egy bizonyos hibaszázalék úgyis várható, bármennyire is kitaláljuk a dalok szerkezetét a próbán.

20180321_170620.jpg

Ma pedig egy újabb fellépés lesz...

Utána se sokáig pihenhetek, megyek Kucs Biharba, a teaültetvények meg elefántok földjére, ahol bhawaia zenészekkel fogok együtt zenélni.

Lesz-e hó otthon, mikor hazajövök? Még a tavaszból jöttem el...

A bejegyzés trackback címe:

https://katalinburns.blog.hu/api/trackback/id/tr113777594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása